Oats ’n Chocolate

20141215_073142Onbijt. Het is niet alleen de belangrijkste maaltijd van de dag, maar ook nog eens mijn favoriete maaltijd van de dag. Niks fijner dan je dag goed beginnen met een lekker ontbijt. En wat voor ontbijt dat is, dat verschilt per periode. Zo heb ik een hele tijd lang met niets anders ontbeten dan boterhammen met appelstroop en geitenkaas. Ben ik een tijd verslingerd geweest aan zelfgemaakte vruchtenkwark met banaan en besjes/appels erdoorheen geblenderd. Heb ik mij wekenlang als een klein kind uitgeleefd met magnetron-ontbijttaartjes. En zit ik nu in een fase waarbij ik mijn ochtend iedere dag start met chocola. Ja, u hoort het goed: cho-co-la. Nouja, ok, cacao. Dat is inderdaad niet per definitie echt chocola, maar wel al het goede waar chocola van gemaakt wordt. Én in dit ontbijtrecept hét ingrediënt om je ochtend chocolicious te beginnen!

Nu kent dit ontbijt twee bereidingswijzen: warm of koud. Voor beiden gebruik je precies dezelfde ingrediënten, alleen de bereiding is anders, waardoor je lekker kunt afwisselen met een warme chocoladepap (heerlijk na een natte, koude training) of een koude chocobonk (om je dag goed en stevig te beginnen). Door de combinatie van havermout (goede koolhydraten & calcium) en cacao (magnesium), zit je sowieso qua voedingsstoffen altijd goed!

Recept Oats ’n Chocolate (1 pers)

Ingrediënten
– 5 eetlepels havermout
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 150 ml melk
– 1 el gojibessen
– 1 flinke eetlepel kokosrasp
– klein handje noten en zaden
– 2 el kwark

Bereiding (warm)
– Doe de havermout, cacao, gojibessen en melk in een pan en verwarm al roerend totdat de pap de gewenste dikte heeft.
– Doe de warme havermout in een kom, schep er 2 eetlepels kwark op en garneer met kokosrasp en noten.

Bereiding (koud)
– Doe alle ingrediënten een avond van tevoren in een kom of bakje met deksel. Roer alles goed door elkaar en laat een nachtje afgesloten staan in de koelkast.
– De volgende ochtend even doorroeren et voilà!

Uiteraard kun je met bovenstaande basis verder nog uitbreiden en variëren. Met stukjes banaan bijvoorbeeld, of blauwe bessen. Eén ding is in ieder geval zeker: met een chocolicious ontbijt als deze kan je dag niet meer stuk!

20141215_073216 (1)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s