Fast & feestelijk havermouttaartje

Je dag goed beginnen. Dat doe je met een fijn ontbijt én een glimlach. En het liefst met nog wat blosjes op je wangen na een fijne ochtendloop.

Heerlijk vind ik het; ’s ochtends vroeg meteen uit je bed je hardloopkleren aan en lopen maar! Denk je bij het gaan van de wekker nog ‘Nee! Ik wil niet’, zodra je ook maar één stap buiten hebt gezet weet je dat dit het beste begin van de dag is dat je kunt hebben. Helemaal als je weet dat thuis een verrassingsontbijtje op je wacht dat letterlijk in een ‘piep’ klaar is.

Het enige dat je nodig hebt om je dag als een feestje te beginnen is:
– 1 rijpe banaan, geprakt
– 3 eetlepels havermout
– 1 ei

Is dat alles?
Ja, dat is echt alles.
Hoewel je het natuurlijk wel extra feestelijk kunt maken met twee eetlepels (bevroren) bosbessen, wat kaneel en wat toppings achteraf.

Pak nu een klein kommetje of een grote mok. Doe hierin de geprakte banaan, de havermout, het ei en eventueel de bosbessen en het snufje kaneel en roer goed door.
Zet het geheel nu twee minuten op vol vermogen in de magnetron.
En….piep! Klaar is je ontbijt!

Natuurlijk kun je deze snelle havermoutpap zo uit het kommetje lepelen. Leuker is echter om de boel om te keren op een bord zodat je echt een taartje krijgt! Ik maakte hem vanochtend af met wat kokos, zaden en pitten. Dat had ik na 14 kilometer lang feestvieren namelijk wel verdiend!

20141028_093453

20141028_093517


2 reacties op ‘Fast & feestelijk havermouttaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s