VET lekker

20150425_125400 (1)Zwemmen, fietsen, wandelen, lopen. Minutenfeestjes, koppelfuifjes. Met nog maar 4 weken tot mijn eerste triatlon is het bijna dagelijks feest. Om er echter voor te zorgen dat ik na al dat feesten geen kater overhoud, moet er tussendoor ook goed bijgetankt worden. Hoe meer ik feest, hoe meer honger ik krijg. En het is dus zaak om die honger op een juiste manier te stillen. Met goede vetten bijvoorbeeld!

Vaak wordt onterecht gedacht dat vet verkeerd is. Nu is dat met bepaalde vetten (verzadigde) wel zo, maar andere vetten (onverzadigde) zijn juist erg goed voor je. Én – ook heel fijn – ze vullen goed, wat na een pittige training ook wel zo fijn is.

Eén van mijn laatste favorieten van een VET lekkere lunch is die van geroosterde (volkoren) boterhammen met avocado, gerookte makreel en tomaat. Smeuïg, zacht, pittig en fris. Comfort recovery food op zijn best!

Recept VET lekkere lunch (1 pers)

Ingrediënten
– 2/3 volkoren boterhammen
– 1/2 avocado
– 1 stuk gerookte makreel (evt. met peperkorrels)
– 1 tomaat

Bereiding
– Rooster de boterhammen in een broodrooster
– Verdeel de avocado over de boterhammen en prak fijn
– Verdeel de makreel over de avocado
– Snijd de tomaat in de stukjes en verdeel de schijfjes over de boterhammen
– Maak evt. af met nog een beetje peper en zout

Eet smakelijk!

20150425_125951


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s