Indiase Linzensoep

IMG_3247Ik heb het al eerder gezegd: Ik ben dol op soep.
Een van mijn echt favoriete soepen is echter toch wel mijn inmiddels bejubelde Indiase Linzensoep. Het recept komt uit het basiskookboek ‘Kookook’ wat ik ooit van mijn ouders heb gekregen toen ik op kamers ging wonen (zij hoopten natuurlijk op meer dan alleen een studentenmaaltijd als ze bij me kwamen eten). Nou, ze hebben het geweten, want dit simpele ‘basis’receptje is inmiddels uitgegroeid tot een vaste topper op tafel!

Het is een supermakkelijk recept dat je met weinig ingrediënten – en een klein half uurtje wachten – zo op tafel zet. En dankzij de linzen een supervoedzaam hardlopersmaal, waar je zeker ook niet-lopers erg blij mee zult maken!

Indiase Linzensoep (3-4 personen)

Benodigdheden: staafmixer

Ingrediënten:
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram rode linzen (gedroogd)
– 1 blik tomatenblokjes
– 750 ml groenten/kippenbouillon
– 1 tl djinten (gemalen komijnzaad)
– 1 tl kurkuma (gemalen geelwortel)
– 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
– Duimgroot stuk verse gember
– Bakje verse koriander

Bereiding:

– Snij de ui en de knoflook.
– Doe de linzen in een vergiet. Spoel ze af en laat ze uitlekken.
– Verhit olie in de pan en bak hierin eerst de ui en dan de knoflook met de gember.
– Doe de kruiden in de pan en bak nog een minuutje mee.
– Voeg de linzen, de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
– Laat de soep op een laag vuurtje zo’n 30 minuten koken.
– Staafmixer op de soep, afmaken met peper en zout, eventueel nog wat garneren met verse koriander en klaar is je ‘superfoodzame’ soep!

Tip: lekker met naanbrood en hummus of (zelfgemaakte) falafelballetjes.
Extra lekker als je de soep een dag van tevoren maakt en dag erna pas opeet (dan bij het opwarmen eventueel nog wel wat extra water toevoegen, aangezien hij anders te dik wordt en droogkookt)

Eet smakelijk!

IMG_3251


7 reacties op ‘Indiase Linzensoep

  1. Ha Sanne, wat een makkelijk recept, dat ga ik ook eens doen! Ik heb laatst poolse rode kool soep gemaakt (was nooit zo van de soep) maar dat was ook erg lekker en voor herhaling vatbaar. Dusse wie weet, word ik ook nog eens soep-fan 🙂 Groetjes, Marijke

    1. Poolse Rode Kool Soep..mmm, dat klinkt spannend! Receptje toevallig? 😉 Een echte soepfanaat hier, dus je kunt mij niet blijer maken! En die linzensoep is inderdaad supersimpel en superlekker!

      1. Ha Sanne, ik zie nu pas je vraag. Even googelen op ‘poolse rode kool soep’ je komt dan uit bij een recept van 24 kitchen. Errug lekker! Groetjes, Marijke

  2. Ik heb dit recept gemaakt en het is heerlijk! Zelf heb ik er iets meer dan een liter van gemaakt, meer linzen, meer gekruid en wat pittiger gemaakt met cayennepeper. Al met al super eenvoudig en een recept die ik er in hou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s