Hardloperskookboek deel 2

20140719_161105Begin 2013 was een heuglijke dag voor hardlopers die van lekker eten houden: toen kwam namelijk onder naam van Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof het eerste echte hardloperskookboek op de markt. Een boek vol heerlijkheden, waar je al watertandend maar al te graag een extra blokje voor om wilt maken. Smoothies, diy sportdrank, banenbrood, quiche, pasta en natuurlijk – ik durf het bijna niet meer te zeggen – de oh zo verslavende en fameuze kwarkbroodjes.

Nu hoef ik over dat laatste recept weinig meer te vertellen. Ik bedoel, als het inmiddels zelfs zover komt dat sommige hardlopers zo gek zijn om een ode aan die broodjes op te dragen, dan weet je het wel: dit is een kookboek dat een vervolg verdient. Al is het alleen maar omdat de kwark je inmiddels de neus uitkomt en geen bal of bol je ook nog maar één kilometer extra laat lopen.

Het heuglijke nieuws van 2014 (of eigenlijk 2015) is dan ook: geen zorgen voor de overtrainde kwarkboldraaiers, er komt namelijk een hardloperskookboek deel 2 aan! *Hoera!*  En nog heuglijker voor mij is: ik heb er een klein beetje aan mee mogen werken! *driedubbel hoera met een trommel en een fluit!*

Hoe dit zo kwam?
Tja, iets met een gek die dwangmatig kwarkbroodjes bakte, een ode schreef, het blog via Twitter deelde en zo ineens de vraag kreeg of ik het misschien niet leuk zou vinden om een dagje mee te komen koken voor het kookboek deel 2. Eh ja, natuurlijk vind ik dat leuk! Wat zeg ik: superleuk! Vereerd, dát voel ik me! Waar een kwarkbol al niet toe kan leiden!

20140719_160934En zo stond ik zaterdagmiddag op het station van Barneveld. Klaar om opgepikt te worden door Miriam om mee te rijden naar de locatie waar die dag een heuse kooksessie gehouden zou worden met een groep sportievelingen en twee boodschappenkratten vol gloedjenieuwe recepten. Tien gerechten: klaar om bereid, gefotografeerd en – natuurlijk! – geproefd te worden.

Ik hoef je niet te vertellen dat ik als een kind in een kwarkbolwinkel zo blij was. Ik bedoel, hoe gaaf is het om samen met een groep leuke mensen samen te koken, nieuwe recepten uit te proberen en daarmee een klein beetje bij te dragen aan een vervolg van toch wel mijn favoriete kookboek van het afgelopen jaar?

Nu zie ik jullie allemaal al likkenbaardend kijken en jezelf afvragen: maar wat zijn die recepten dan? En – de meest prangende vraag natuurlijk – zit er een recept bij dat dé kwarkbol weet te overtreffen!? Nou, op die laatste vraag durf ik niet zo snel een antwoord te geven. We hebben natuurlijk niet alle recepten uit het kookboek getest. Bovendien, de kwarkbol overtreffen? Dan moet je wel met een héél verbluffend goed recept komen!
Maar, dat de gerechten minstens net zo goed en lekker worden als in het eerste deel van het boek, dat durf ik met 100% zekerheid te garanderen! Want jongens, wat hebben we genoten van al het lekkers dat we op tafel hebben getoverd! (Voor zover de gerecht de tafel al haalden – het meeste werd tijdens de fotosessie al gretig verorberd). Veel verklappen kan ik niet, maar wel kan ik je zeggen dat er weer genoeg lekkers tussen zit waar je graag een extra blokje voor om gaat: Denk aan: zomerse smoothies, pittige pasta, verrassende loempiaatjes, pompoengoede havermout en cakejes om je vingers bij af te likken.

Helaas moet je nog wel even geduld hebben voor al dat lekkers. Naar verwachting zal het kookboek in het voorjaar van 2015 verschijnen. Kun je niet zo lang wachten en komen die kwarkbollen je inmiddels echt de neus uit? Dan heb ik gelukkig nog een fijn alternatief receptje voor je klaar staan: Osawacake. Het recept waar ik vorig jaar het eerste deel van het boek mee heb gewonnen. Net zo simpel, net zo lekker en net zo goed om mee te variëren. Hopelijk stilt dat je honger nog even de komende maanden!

20140719_155139


8 reacties op ‘Hardloperskookboek deel 2

  1. Ik ben wel nieuwsgierig nu. Gelukkig ben ik net aan de bollen begonnen. En ben ik nog variaties aan het testen. Er liggen er 24 in de vriezer.

    1. Haha! Ik voorzie een nog ergere verslaafde dan ik! 😉 Enne..ik ben er ook nog (lang) niet op uitgekeken hoor! Maar moet oppassen dat ik straks niet als de kwarkbollady te boek sta 😉

    1. 🙂 Kan je meteen verklappen dat ik zojuist heb gehoord dat het recept ook (onder mijn naam) in het tweede kookboek zal verschijnen! Heb je bij deze een echte primeur dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s