Let’s run Rotterdam!

Or…Amsterdam, or Tokyo, or Moskou, or that one road you’ve never ran before.

Ik houd ervan. Lopen op plekken waar je nog niet eerder gelopen hebt. Paden ontdekken die je eerder nog niet kende. Natuurlijk is het leuke aan lopen, dat je het gewoon direct vanuit je eigen huis kan doen. De voordeur uit en de wereld in. Maar nog leuker is om soms eerst de wereld in te trekken en dáár verder op ontdekkingstocht te gaan. Iets waarvoor je heus niet altijd ver weg hoeft te gaan.

Zo was ik laatst een weekend in Schoorl. Een prachtig gebied waarvan ik – buiten horen en zeggen – het bestaan niet wist. En waarvan mijn kuiten ook niet wisten dat er zulke heuvels bestonden. Heuvels gemaakt van mul zand. Maar man, wat was het er prachtig! Een combinatie van bos en duin met af en toe vlakke Hollandse vergezichten. Afstand en tijd maakten plaats voor omgeving en natuur. Een rondje lopen werd een rondje buiten spelen. Niks lekkerder dan wat verandering van spijs zo nu en dan.

run

Want dat is zo tof aan op een andere locatie lopen. Je loopt niet alleen anders, je ontdekt ook je omgeving op een andere manier. Ik kan het iedereen aanraden tijdens een stedentrip eens de hardloopschoenen mee te nemen. Niet alleen omdat je zo de biertjes van de vele uit te proberen barretjes er weer af loopt, maar vooral omdat je de stad op een heel andere manier zal ervaren. Ineens ben je geen bezoeker of toerist, maar een hardloper. En als hardloper kom je heel andere dingen tegen dan wanneer je met je rugzak slentert door de hotspots van de stad.

Zo waren we afgelopen weekend dus in Rotterdam. De stad van water, havens, boten en architectuur. Dat moest uiteraard ook per sportschoenen verkend worden! Omdat we niet heel veel tijd hadden voordat we moesten uitchecken op onze hotelkamer, konden we niet een al te grote ronde maken. Maar een tripje langs de haven richting de Maastunnel moest wel lukken. En zo hobbelden we de kade af. Langs boten met reclames voor beautysalons, huizen met mini-bibliotheekjes, oude meelfabrieken, verscholen kunstpaviljoens, standbeelden, geuren van visafslag… En waar de weg opengebroken was, lasten we spontaan een stukje urban trailrunning in.

Het hoogtepunt was echter toch wel de voetgangerstunnel van de maastunnel. Met robuuste roltrappen naar beneden en daar bij schemerlicht onder water een tunnel door. Een lege tunnel, helemaal voor ons alleen. Dat is het voordeel van een toeristisch-sportief-rondje om 9:00 ’s ochtends.

Nog meer voordeel is dat je na zo’n klein avontuur weer fris vol nieuwe indrukken ‘thuis’ komt. Én dat je je met een voldaan gevoel mag storten op al het lekkers dat deze nieuwe omgeving je te bieden heeft. De bagel met scrambled eggs van de Bagel Bakery ging er na afloop in ieder geval goed in!

En mocht je binnenkort niet een weekend weg gepland hebben staan…geen probleem! Het avontuur kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Al begin je maar eens met linksaf te slaan waar je normaal rechts gaat. Of net dat ene bospad te nemen waar je normaal altijd aan voorbij loopt. De wereld ligt aan je voeten. Je hoeft alleen maar zelf de stappen te zetten!


2 reacties op ‘Let’s run Rotterdam!

  1. Leuk he 010? Je kunt er ook sight joggen. Dat kan tegenwoordig in veel grote steden. Een stadswandeling maar dan hardlopend met stops en uitleg of op je mobiel.

    Als je nog eens in de buurt bent… laat van je horen dan kunnen we wellicht een stukje samen lopen.

    Groetjes,

    Dorothé

    1. Oh, maar dat is een leuk idee! En samen met jou lopen ook 🙂 Ik kom zeker terug naar 010…ben een beetje verliefd geworden afgelopen weekend 😉 Bij deze een deal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s