Kennedymars – The Movie

2 nichtjes, 15 uur, 80 km, 0 trainingsuren….. Dat dit een hels verhaal zou worden, dat stond van tevoren natuurlijk al vast. En toch ben je er van tevoren niet zo mee bezig. Of beter gezegd, kun je je van tevoren niet goed voorstellen hoe het zal zijn. En dat is misschien maar goed ook.

Want 80 kilometer wandelen, dat duurt lang. En het doet dingen met je lijf die je eerder nooit voor mogelijk hield. Na 10 uur lopen weet je gewoon niet beter dan dat alles in je onderlijf pijn doet. Maar ook dat opgeven géén optie is! Want ook pijn, daar kom je overheen. En vermoeidheid is geen reden om te stoppen.

Uiteraard helpt een beetje familiedruk ook wel mee (je kan moeilijk de volgende dag bij de Paasbrunch verschijnen en aan oma moeten vertellen dat je het niet hebt gehaald). Maar los daarvan is het ook gewoon een test met jezelf. Fysiek en mentaal. Hoe ver kan je gaan? Wat kan je lichaam allemaal aan? Ik kan je zeggen, dat is meer, véél meer dan je denkt!

Dacht ik na afloop van de toch nog dat het nooit meer goed zou komen met de spierpijn en mijn benen, twee dagen later weet ik al soort van soepel de trap af te huppelen. Het herstellend vermogen van je lichaam is wat dat betreft net zo wonderbaarlijk als de kracht om door te gaan.

En ook al ging ik na afloop bij oma even van mijn stokje (een combinatie van vermoeidheid, misselijkheid, plotselinge warmte en gewoon op en kapot zijn), ook al waren de laatste 10 kilometer echt hels, en ook al is dit wellicht wel het allerzwaarst wat ik ooit heb gedaan…de pijn vergeet je snel, maar de euforie blijft. Want, we hebben het gewoon gedaan! We hebben die finish gehaald!

Mijn stoere nicht Iris en ik hebben ons motto waargemaakt: ‘Opgeven is GEEN optie!’

Ps: 80 kilometer wandelen én perfect filmen is uiteraard is te veel van het goede gevraagd. Excuses dus voor enige wiebelende en mislukte beelden. Volgende keer huren we naast verzorging ook een cameraman/vrouw in 😉


4 reacties op ‘Kennedymars – The Movie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s