Feeling blue? Say cheeeese to this salad!

20150723_195139Vorige maand was mijn vriend 4 hele weken weg. ‘Wat zielig!’, zullen sommig mensen zeggen. Maar eerlijk gezegd viel dat nog wel mee. Natuurlijk is het fijner als hij het vuilnis buiten zet, de kattenbak verschoont of het onkruid tussen de tegels uithaalt; maar ik ben niet voor niets een sterke onafhankelijke stoere sportvrouw met spierballen… Bovendien was het om een leuke reden dat hij weg was. Wie gunt zijn liefde immers niet een prachtige fietsreis naar Santiago de Compostella samen met zijn vader? Geweldig toch om zoiets te kunnen! Dan maar een maandje alleen in het grote bed.

Nog een bijkomend voordeel van zijn afwezigheid was dat ik eindelijk eens een maand lang kon eten wat ik wilde. En dan met name de dingen die hij niet lust. Zoals kaas. Blauwe kaas. Vieze stinkende schimmelkaas. Een lucht die meneer van een kilometer afstand al ruikt, maar die toch oh zo heerlijk tot zijn recht komt in een salade met de combinatie peer en veldsla.

U begrijpt: in plaats van mij 4 weken lang blue te voelen door zijn afwezigheid, heb ik die leegte gewoon opgevuld met blauwe kaas. Heel veel blauwe kaas. En ik had dit recept natuurlijk al lang kunnen posten, ware het niet dat ik steeds de salade al op had voordat ik er überhaupt aan dacht om er een foto van te nemen. Zo lekker? Ja, zo lekker!

En nee, blauwe kaas is misschien dan geen uitgelezen sport- of hardloopingrediënt. Maar goed, dat is natuurlijk ook zeker niet altijd nodig. Immers, van lekker eten word je gewoon blij en van blijdschap krijg je energie en dát…kun je weer prima gebruiken als je op een zomerse avond nog even een sprintje gaat trekken!

Recept cheesy pastasalade (1 persoon)

Ingrediënten:
– 75-100 gram volkoren macaroni
– 75 gram danish blue (blauwaderkaas), verkruimeld
– 1 rijpe peer, geschild en in stukjes
– 50 gram veldsla
– 1/4 komkommer in blokjes
– beetje olijfolie
–  Evt. nog wat walnoten of geroosterde pijnboompitten

Bereiding:
– Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar, spoel af, giet er een scheutje olijfolie door en laat afkoelen.
– Als de pasta is afgekoeld: voeg sla, peer, komkommer en kaas toe en mix door elkaar.
– Voeg evt. nog wat walnoten of geroosterde pijnboompitten toe.

Eet smakelijk!

20150723_195122


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s