It’s a wrap! (maar dan anders)

20150318_123031Soms heb je zin om iets nieuws uit te proberen. Het probleem is echter vaak dat het nogals eens voorkomt dat het je buiten je zin nog wel eens ontbreekt aan tijd of inspiratie hebt om ook daadwerkelijk iets anders te maken. Bij mij ontstaan de beste experimenten dan ook niet wanneer ik er naar op zoek ben, maar juist op de momenten dat ik er het minste van verwacht. Op noodgedwongen momenten. Als tussen de drukte door het boodschappen doen er bijvoorbeeld bij in is geschoten en ik dan maar besluit aan de slag te gaan met wat we nog in de koelkast hebben liggen.

Dat had in dit geval een heel voor de hand liggend en standaard recept kunnen zijn, maar ik besloot het spontaan eens over een andere boeg te gooien. Tja, dat krijg je als je zin hebt in wraps, maar je eigenlijk nog een doosje eieren hebt staan die hoognodig eens op moeten. Of een avocado die de limieten van zijn rijpheid ook begint te naderen.

En voor wie bang is dat een avocado-curry-kokos-saus net een experiment te ver is. Don’t be! Avocado en kokos gaan prima samen en juist door dat beetje groene curry krijgt deze dikke smeuïge saus net dat beetje pit dat een wrap als deze nodig heeft.

En is experimenteren écht niks voor jou? Dan heb je bij deze helemaal niks te zeuren. Het experimentele gedeelte heb ik al gedaan. Het enige dat jij hoeft te doen is het recept volgen en mij late weten wat je ervan vindt! Eitje toch?

Recept eierwraps met avocadocurrysaus (2 personen)

Ingrediënten
– 6 eieren
– 1 avocado
– 1 tl groene curry
– 50 gram kokosblok (santen/geconcentreerde kokoscrème)
– 1 teen knoflook
– 2 bosuitjes
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 blik linzen
– bakje taugé (100 gram)
– eventueel nog een handje pinda’s of cashewnoten

Bereiding
– Kluts de eieren in een kom en snijd de groenten in stukjes.
– Kook een liter heet water en giet hiervan 125 ml bij het kokosblok in een kom. Laat de kokos al roerend in het hete water vloeibaar worden.
– Mix (met een staafmixer of in een keukenmachine) de avocado met de curry en de opgeloste kokos tot dat er een smeuïge massa ontstaat.
– Verwarm ondertussen koekenpan en bak hierin twee grote omeletten. Zet de pan met de omeletten op een andere pan waar je de rest van het hete water in hebt gegoten en dek af met een deksel. Zo blijven deze warm.
– Verwarm nu een wok en roerbak hierin de groenten.
– Laat de linzen uitlekken en spoel ze even kort af. Voeg toe aan de groenten en verwarm.
– Gooi op het laatst het avocado-curry-kokos-mengsel erbij en roer goed door.
– Vul de omeletten met het groenten-linzen-saus-mengsel. Rol op en bestrooi eventueel nog met wat pinda’s of cashewnoten.

It’s a wrap! ‘Ei’t smakelijk!

20150318_174716


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s