Hartige Kwarkbroodjes

IMG_20150102_104211Nee! Weer een recept-blog over kwarkbroodjes? Het zal toch niet hè! Kijk, dat je verslaafd bent, dat weten we inmiddels wel, maar moeten we nu echt nóg een keer aanhoren hoe lekker, makkelijk, simpel en eenvoudig dit recept uit het Hardloperskookboek is?

Ehm. Ja. Dus.

Want jullie hebben gelijk. Een derde blog over kwarkbroodjes is natuurlijk een beetje veel van het goede, maar ik kan er dan natuurlijk ook niets aan doen dat deze broodjes zo lekker en veelzijdig zijn dat je er wel over móet blijven schrijven. En nee, ik heb  – afgezien van het feit dat ik mee heb mogen werken aan Hardloperskookboek deel 2 (welke dit verschijnt!) – echt, echt, echt géén credits. Noch krijg ik ook maar ene rooie cent voor iedere keer dat ik het woord ‘kwarkbroodje’ typ.

Maar toch. Toch wil ik jullie dit recept niet onthouden, omdat het – ja ja – zo lekker snel, makkelijk en simpel te maken is. En ook ditmaal weer verdomd lekker is. Ik kan er ook niets aan doen!
Het mooie aan de kwarkbroodjes is namelijk, dat je er eigenlijk alles in kan gooien wat je wil. En dat maakt het zo na de feestdagen de perfecte bol om al die laatste restjes in te verwerken die je nog in je koelkast hebt liggen. Met als enige verschil dat de broodjes dit keer niet zoet uit de oven komen, maar hartig! Ja, zo veelzijdig is de kwarkbol! Die is niet voor één gat of rozijn te vangen. Die kun je ook prima verwerken met pesto, feta of wat jij er maar in kwa(r)kt.

Mijn recept? Een echt ‘restjes-recept’. Letterlijk met wat we nog in de koelkast hadden liggen. Durf je nou zelf niet zo makkelijk te experimenteren? Probeer dan eens bollen met verse geitenkaas en rode uitjes. Of met oude kaas en zontomaatjes. Of….wees gewoon niet bang en probeer uit. Kwarkbroodjes kunnen immers nooit mislukken!

Recept Hartige Kwarkbroodjes (+/- 9 stuks)

Ingrediënten:
– 150 gram bloem (spelt, volkoren of wit)
– 3 flinke el magere kwark
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 0,5 dl slagroom
– 1 flinke el groene pesto
– 25 gram oude geraspte kaas
– 50 gram feta in blokjes
– snufje zout
– 1 tl Italiaanse kruiden

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng alle ingrediënten samen in een kom.
– Vorm 9 kleine broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Doe zo’n 20 minuten in de oven.
– Et voilà!

Eet smakelijk!

20150103_111846

20150103_111817


Een reactie op “Hartige Kwarkbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s