Impulsive De’Sisi’sions

HeldSisiJe zal maar een zwak hebben voor hardlopen.
Je zal maar een zwak hebben voor impulsieve beslissingen.
Je zal maar een zwak hebben voor spontane uitjes.
Je zal maar een zwak hebben voor Pleasure Runs.
Je zal maar een zwak hebben voor leuk gezelschap.
Je zal maar een zwak hebben voor Helden.

Tja, dan kan het zomaar verkeren dat je op een doodgewone zaterdagavond een ticket, appartement en inschrijving regelt voor de Vienna City Marathon. En nee, voordat nu iedereen over mij heen valt van ‘Je zou toch voorlopig niet meer voor een marathon gaan!’, relax en don’t worry: ik ga namelijk netjes voor de halve. Niet in de laatste plaats omdat mijn lieve vriendje dapper besloten heeft ook mee te gaan en Wenen als vuurdoop voor zijn eerste halve marathon kiezen. De held! Riep hij een half jaar geleden nog dat ie hardlopen ‘wel leuk’ vond maar meer dan 10 kilometer toch echt niet zag zitten: inmiddels heeft hij het running virus sterker te pakken dan hij zelf wil toegeven en drukte hij gisteravond zonder blikken of blozen de knop ‘register now’. Zou impulsiviteit aanstekelijk werken?

Wat in ieder geval aanstekelijk werkt is fun, more fun and friends. We gaan namelijk niet alleen naar Wenen. Sterker nog, deze hele trip zou waarschijnlijk niet eens spontaan gepland zijn als mijn helden van Stockholm niet op het lumineuze idee waren gekomen om het in Zweden opgedane plezier op Oostenrijkse grond nog eens dunnetjes over te doen. Gotta love loopmaatjes met goede ideeën!
En hoewel het lastig zal zijn om de after-run-avonturen in het ABBA-museum te overtreffen, geloof ik dat we met paardenkoetsen en het Sisi-museum ook een heel eind komen.

Het aller-aller-állermooiste is echter dat de finish van de (halve) marathon niet zomaar op een plaats is, maar…op de  – ja ja, ik verzin het niet – Heldenplatz! Nou, als het daar niet goed gaat komen dan weet ik het ook niet meer!

Mochten er dus loopmaatjes zijn die ook wel zin hebben in een spontaan tripje en op 12 april wel eens iets anders willen doen dan de geijkte Rotterdam Marathon. Kom dan gezellig naar Wenen. Ik beloof dat het je beste deSisision ooit wordt!

VCM2013Start_GUS5618


7 reacties op ‘Impulsive De’Sisi’sions

  1. Wat leuk! Als ik dit eerder had geweten dan had ik mij waarschijnlijk niet ingeschreven voor mijn 1e halve in Parijs, maar die voor Wenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s