HuiskamerRecept: Verrassende chocosoesjes

20141110_100908Hardlopers & Chocola. Op de een of andere manier zijn deze twee dingen met elkaar verbonden als Ernie & Bert, Ying & Yang, Winter & Stamppot en Treinen & Vertraging. Toen ik voor de HuiskamerRun een kleine afterrunning snack moest bedenken, hoefde ik dan ook niet lang na te denken: verrassende chocosoesjes moest het worden! De pure cacao in deze soesjes is namelijk niet alleen goed voor een extra dosis Runners High, maar ook voor heel veel andere goede mineralen en enzymen. Magnesium bijvoorbeeld, wat goed is voor het herstel van je spieren.

Nu had ik natuurlijk voor dit recept heel simpel een groot pak chocolademousse uit de supermarkt mee kunnen nemen. Maar aangezien daar naast chocola ook wat minder goede dingen in zitten en we het fitte gevoel van de run nog wel even wilden vasthouden (voordat we ons zouden storten op al het andere lekkere eten)..besloot ik voor een gezonde zelfgemaakte variant te gaan. Waar deze uit bestond? Banaan en avocado! Kijk, now we’re talking about proper after running food!

Mocht je na het lopen dus een keer ontzettende trek hebben in chocola, maar ook je lijf een plezier willen doen: ga dan voor deze makkelijke chocomousse, die je als mini-soesjes ook leuk als toetje kunt serveren.

Recept Verrassende chocosoesjes (15 stuks)

Ingrediënten
– 3 rijpe bananen
– 3 rijpe avocado’s
– 6 eetlepels cacaopoeder
– 4 el gojibesjes
– evt. wat kokosrasp ter garnering

Bereiding
– Halveer de avocado’s, haal de pitten eruit en lepel het vruchtvlees in een kom.
– Doe de bananen en de cacao bij de avocado’s in de kom.
– Pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine fijn tot een fijne mousse.
– Roer met een lepel de gojibesjes door de mousse.
– Verdeel de mousse over 15 muffinvormpjes en maak evt. af met een paar extra gojibesjes en wat kokosrasp.
– Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Tip 1: De soesjes zijn na bereiding ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Tip 2: Wil je gewoon één chocomousse maken voor jezelf als herstel na een training? Pak dan 1 banaan, 1 avocado en 2 el cacaopoeder.

Eet smakelijk!

20141110_100843


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s