Go2 Energy: biologische energie voor 2

‘Of ik het misschien leuk vond om een proefpakket biologische sportvoeding te testen?’, vroeg Marco van Ultrarun-Store. Gewoon, omdat ik ook al een onderhoudend stukje over kamelenbulten had geschreven en ik in mijn aanloop naar de grote M wellicht wel eens wat nieuws wilde proberen voor onderweg. ‘Maar natuurlijk!’, riep ik, enthousiast als ik ben. Stuur maar op dat pakketje. Ben altijd wel benieuwd naar nieuwe ‘receptjes’ en met goede voeding de marathon in, wie wil dat nou niet?

Nou, nu weten jullie inmiddels allemaal wel dat ik die hele marathon helemaal niet inga. En dat wist Marco ook toen het pakketje bij mij op de deurmat plofte. ‘Misschien komt het pakketje niet op het juiste moment, maar neem rustig de tijd om de producten op je eigen tempo te testen’. Hartstikke lief, leuk en aardig natuurlijk. Maar nieuwsgierig (en ok, een beetje ongeduldig) als ik ben, sta ik eigenlijk te popelen om die energierepen, gels en sportdrank te testen. Gelukkig komt in dat geval mijn nieuwe liefde voor spinning goed van pas. Mijn sessies met Evert mogen namelijk wel geen lange duurlopen zijn, het zijn wel sessies waarbij je batterij in korte tijd helemaal leeg wordt gefietst. En daar waar ik de man met de hamer normaal gesproken eigenlijk niet tegenkom, heb ik hem tijdens het spinnen al een paar keer dicht in de buurt voelen komen. Hoog tijd dus om te testen of ik er met deze nieuwe sportvoeding wel langer tegenaan kan!

20140908_091536

Het idee? Samen met vriend (veelvuldig tester van al mijn baksels en brouwerijen) een dubbele en extra-zware spinningles pakken (voor de virtuele spinners onder ons: Col de la croix de fer, deel 1 én 2 achter elkaar!). En dan maar kijken of we het einde halen. Mét de sportvoeding uiteraard!

Het pakketje dat ik van Marco heb mogen ontvangen is sportvoeding van het Franse merk Go2. Een merk dat in 2004 is opgericht en zich specialiseert in 100% natuurlijke producten voor (duur)sporters. Een nieuwe lijn die ze daarbinnen hebben ontwikkeld is sportvoeding die niet alleen 100% natuurlijk is, maar ook nog eens 100% biologisch! Nu ben ik niet perse iemand die alleen maar biologisch eet, maar bewust bezig zijn met voedsel vind ik wel erg belangrijk. Helemaal als je sport. Immers, als je veel van je lichaam vraagt, wil je daar ook weer de juiste dingen instoppen. En dan is het nogal eens zoeken naar wat lekker én goed voor je is. Ik heb gels gehad die bijna op onverdunde limonadesiroop leken en heb zelfs ook een tijdje mijn eigen gelletjes gefabriceerd (van banaan, diksap, dadels en chiazaad). Ik was dan ook erg benieuwd wat deze producten mij zouden brengen.

En zo kropen wij op de fiets. Ieder met een bidon met Go2 sportdrank (smaak sinaasappel), twee energierepen gemaakt van appel, rozijnen en cranberries en één sportgel (smaak banaan) om samen te delen. Let’s climb this mountain mister Evert!

Dorst, dorst, dorst. Na 10 minuten op de spinningfiets is het al zover. De eerste zweetdruppels vallen naar beneden, dus tijd om wat eerste slokken van de sportdrank te nemen. Eerste reactie? Even wennen! Ik had verwacht een sterke sinaasappelsmaak te proeven, maar dat is niet het geval. Het heeft in eerste instantie iets weeïgs, maar na een paar keer proeven is het eigenlijk wel lekker. Niet te zoet en daardoor juist dorstlessend. Vriend constateert hetzelfde: beetje vreemd, maar wel lekker. Mijn bidon is voor het einde van de eerste les leeg. En hoewel ik daarna over moet stappen op gewoon water, heb ik wel het gevoel dat de energie van de eerste bidon nog even meegaat.

Pauze. Tijd om echt even wat energie aan te vullen! De eerste helft van de berg mag dan namelijk wel beklommen zijn, Evert staat met zijn grote glimlach alweer fris en fruitig te popelen tot we de tweede beklimming aangaan. Ik zeg: tijd voor een gelletje! Vriend mag van mij als eerst en ik val bijna van het lachen van mijn spinningfiets als ik zijn vertrokken gezicht zie na de eerste slok: ZOET! Op de website van Go2 staat onder het kopje van de biologische sportvoeding te lezen, dat deze lijn is ontwikkeld voor ‘sporters die zich zorgen maken over wat ze eten: natuurlijke producten, minder suiker’. Nou, dat wil ik graag geloven, maar als ik later op het label kijk blijken daar toch aardig wat suikerproducten in te zitten: glucosestroop, bananenpuree, lichte ongeraffineerde rietsuiker, maltodextrine. Allemaal biologisch, dat wel, maar ook érg zoet! Maar goed, ik begrijp natuurlijk ook dat is alles inherent is aan een gel. Suiker is en blijft snelle energieproducent en dat hebben we geweten ook; de tweede helft van onze spinningexercitie trapten we nog steeds goed door die virtuele bergen op! Daarnaast moeten we ook allebei toegeven dat de gel buiten (voor ons wat té) zoet wel ook echt lekker naar banaan smaakt. Geen chemische nep-banaan-smaak, maar echte bananenpuree. Dat is wel anders dan de vele andere zoete kleffe gels die ik eerder heb geprobeerd. Ik zeg: we doen er nog een tandje bij Evert!

Als laatst zijn er nog de energierepen. Nu ben ik normaal niet zo van echt ‘kauwend eten’ tijdens het sporten en inmiddels heb ik voor mijn gevoel ook wel genoeg energie binnen gekregen om het laatste half uur van de les uit te trappen. Vriend aka ‘heeft altijd honger’ kan echter nog wel wat gebruiken en neemt toch nog maar een reep. Als mountainbiker heeft hij regelmatig eten mee tijdens het fietsen en het eerste dat hem opvalt is dat de reepjes een mooi formaat hebben: niet te groot en precies goed om tussendoor even snel wat energie aan te vullen. Wel zijn ze wat plakkerig en kleverig omdat ze geheel uit fruit bestaan. Het is zo dus bijna meer een grote fruitige winegum dan een reep (waar sommige mensen juist héél erg blij mee zullen zijn!). Omdat ik nieuwsgierig ben neem ik toch ook nog maar even een hap. Lekker, maar iets meer bite zou niet verkeerd zijn geweest. Maar dat is persoonlijk, want de smaak is goed. En een reep die je nog flink tussen je kiezen moet vermalen is sporttechnisch ook niet echt handig. Fris en fruitig het laatste deel van de les in dus!

20140908_101206

En dan zijn we ineens twee uur verder. Twee uur en een grote (virtuele) Franse berg. Tweette ik vorige week nog naar ‘onze Evert’ dat ik voorlopig echt nog niet Gekke Henkie genoeg was om deze twee lessen aan elkaar te plakken, nu was het toch maar mooi gelukt! En nee, het voelt niet net zo onoverwinnelijk als een 30km wegtikken, maar hé..wie het kleine niet eert! We did it! En ik moet zeggen…het was een pittige beproeving, maar het ging uiteindelijk beter dat gedacht! We zijn allebei niet helemaal leeg en hebben beide lessen zonder de gevreesde hongerklop doorstaan. En ja, daar heeft de sportvoeding wel aan bijgedragen (los van onze geweldige conditie en sportmentaliteit natuurlijk – oh, en de natuurlijke lovedrug die Evert mij geeft, uiteraard!). Mission accomplished!

Ben jij nou ook nieuwsgierig naar deze sportvoeding? Of wil je net zo’n starterspakket proberen als ik had? Via de ultrarun-store kun je hier voor slechts 15 euro 2 gelletjes, 4 repen en twee zakjes sportdrank bestellen. Sportvoeding blijft namelijk toch een persoonlijk iets en zo kun je makkelijk wat nieuws uitproberen.
Of ik aandelen heb, vraag je? Neejoh, die heb ik allemaal allang geïnvesteerd in kwarkbroodjes! En in een tripje naar Stockholm. Daar krijg je zelfs zonder Evert of sportvoeding energie voor tien van!

GO2-575

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s