Easypeasy courgette pie

20140828_182240Je zal maar twee courgetteplanten in de tuin hebben staan, waar met een beetje zon en regen courgettes uit getoverd worden die sneller gaan dan het knipperen van je ogen. Gelukkig ben ik dol op courgette en kun je deze fijne groente in heel veel verschillende gerechten kwijt: van Thaise curry’s tot Italiaanse pasta’s.

Ik vind koken erg leuk, maar vooral ook als je lekkere dingen op tafel kunt zetten die niet te moeilijk zijn en vooral niet teveel werk en tijd kosten. Je hebt immers niet altijd zin en tijd om uren in de keuken te staan.
Vandaar dit simpele recept. Een recept dat je ook prima een dag van tevoren al klaar kunt maken, zodat je het op de dag zelf alleen nog maar even hoeft op te warmen. Ideaal als je na je werk nog een duurloop gepland hebt staan.
Bovendien, wie houd er nu niet van taart?

Recept Easypeasy courgettepie

Benodigdheden:
– Oven
– Keukenmachine
– Middelgrote springvorm

Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 4 eieren
– 1 bakje ricotta (250 gram)
– Hartige taart deeg (aantal plakjes afhankelijk van grootte springvorm)
– Zout
– Peper

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Bekleed een springvorm met de plakjes hartige taart deeg
– Snijd de courgettes in stukjes en doe deze samen met de ricotta, eieren, zout en peper in de keukenmachine
– Mix de ingrediënten tot er een smeuïge massa ontstaat
– Giet de courgettemix in de springvorm
– Zet de taart in de oven en bak in zo’n 50-60 minuten gaar. Let op: Als het deeg al erg donker wordt, leg dan tijdens de laatste baktijd wat aluminiumfolie over de taart. Zo wordt de inhoud nog beter gaar, zonder dat de randen verbranden.
– Tip: Wil je de taart van tevoren maken en later eten? Bereid de taart dan volgens bovenstaand recept en verwarm de taart op het moment van eten met wat aluminiumfolie nog 20-30 in een voorverwarmde over van 180 graden.

Eet smakelijk!

 

20140828_182014

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s