Marathon: The full package

Wie denkt dat marathontraining alleen bestaat uit lange duurlopen en zoveel mogelijk km’s maken, die heeft het mis. Zodra je op de knop ‘bestel marathon’ drukt, komt er een heel scala aan verrassingspakketten naar voren, die variëren van opties met lopen volgens verschillende marathonschema’s tot een cursus ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik de marathon zonder bloedende tepels overleef’.

Je zou het misschien wel kunnen vergelijken met een bruiloft. Je wilt het in eerste instantie gewoon klein en simpel houden (lees: pakket optie A, duurlopen en km’s maken), maar naarmate je er steeds verder in verdiept, kom je met zoveel extra opties in aanraking, dat die hele bruiloft (lees: marathon) al vlug een heel groot feestje wordt. Lopen, km’s maken, oefeningen voor je core, rekken voor je spieren….En dan hoef je er bij een marathon niet eens rekening te houden met wie van de (schoon)familie je wel of niet uitnodigt!

20140525_093407Omdat ik mezelf een beetje ken (lees: ik kan mezelf nog wel eens verliezen in iets), besloot ik bij mijn inschrijving voor Keulen maar meteen voor ‘the full monty’ te gaan. Een pakket propvol loopkilometers, maar ook bijna dagelijkse kracht- en core oefeningen, regelmatige yoga-sessies, een periodieke check-up bij de fysio, af en toe een goede sportmassage en – natuurlijk – vele recepten voor kwarkbroodjes (hoe zou ik ooit kunnen zonder kwarkbroodjes?!) Een flinke doos vol, maar goed, onder het mom van ‘je trouwt maar één keer’, laat ik ditmaal niets aan het toeval over.

Inmiddels is de doos al flink in gebruik en kan ik je zeggen dat de investering in een totaalpakket het geld waard is. Dankzij kracht, core en yoga voel ik me stukken sterker en leniger. En ook het potje loopkilometers blijkt na zelfs een feestje en een korte nacht voldoende om er afgelopen zondag vrij soepel 25 kilometer uit te persen. Maar goed, dat kan ook aan de verborgen power van de kwarkbroodjes liggen natuurlijk. De kracht van die extra optie mag je nooit onderschatten.

20140704_150952Waar ik dan weer wel van baal is dat ik bij het bestellen van het pakket niet ook de extra optie voor een flinke pot vaseline heb aangevinkt. Heel naïef kon ik mij op het moment van bestellen even niet meer herinneren waar zo’n pot nou ook alweer goed voor zou kunnen zijn. Totdat ik na die lange duurloop van zondag onder de douche sprong en het zout van het zweet mijn schuurplekken in voelde glijden. Auw auw auw! Daar was het dus voor!
Note to self: Volgende keer toch maar een beetje extra investeren in vaseline in plaats van als gierige Hollander te kiezen voor de gratis optie van een permanente ‘tatoeage’.

Waar ik tot nu toe ook geluk mee heb gehad is dat ik buiten mijn pakket om geen onverwachtse verrassingspakketjes heb gehad. In de vorm van een stressfractuur ofzo. Dat is immers toch het nadeel van die internetbestellingen van tegenwoordig: een virus heb je zo te pakken en je hebt soms geen idee wat je eigenlijk in huis haalt.

Voorlopig lijk ik echter af te koersen op een geslaagd feestje en een goede bruiloft. Heel hard ‘ja’ durf ik nog niet te roepen, maar met een virusscanner op de computer nog een halfvolle doos aan voorbereidingen moet het over 10 weken toch wel gaan lukken. Ik zeg: ik gooi er nog wat km’s en buikspieroefeningen tegenaan. Nadat ik de laatste hap van mijn kwarkbroodje heb genomen natuurlijk!

20140629_133247


5 reacties op ‘Marathon: The full package

  1. Core oefeningen en stretchen… ik wou dat ik er ook de discipline voor had. Meestal neem ik mij voor om die oefeningen te doen en na één hooguit twee keer ben ik het al weer vergeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s