Let’s dream forward

Voor degenen die denken dat ik mijn ‘loperstijd’ de laatste weken alleen maar vul met ‘funrunnen’, high-tea-en en met een spandoek zwaaien: geen nood! Tussen alle kwarkbroodjes, huiskamers en heldenkreten door wordt hier ook zeker nog (of eigenlijk: weer) serieus getraind! Na al het stressige blessureleed van vorig jaar durf ik namelijk eindelijk weer te zeggen: we gaan vooruit! En, we dromen vooruit! Op naar…de marathon?

2014-04-23 15.47.50

Het heeft even geduurd voordat ik het ‘m’ woord weer in mijn mond durfde te nemen. Nadat ik meteen na mijn blessure nog riep “Volgend jaar neem ik revanche!”, wist ik dat begin van dit jaar nog even niet zo zeker. Herstel duurde langer dan gedacht en dat kon je met opbouwen ook behoorlijk merken. De krachttraining in de sportschool mocht dan goed zijn voor mijn spierballen, goed voor conditie en snelheid was het in ieder geval niet. Ook wilde ik mezelf niet meteen weer de druk van een doel opleggen. Bang om te snel te veel weer te willen, hield ik mezelf voor “eerst opbouwen, dan zien we wel verder”.

Maarja, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Dus toen ik vorige week langs de kant van Rotterdam stond, met zelf een 14km duurloop van de vorige dag nog in de benen, wist ik het zeker: dit wil ik ook! Nog steeds. En het liefst nu!

Nou is ‘nu’ natuurlijk wel erg snel (en erg ‘stout’ om te dromen), maar ‘nu’ in de zin van ‘dit jaar’…dat zou toch wel mogelijk zijn? Zodra de gedachte zich in mijn hoofd had genesteld, wilde deze geen andere kant meer op. De blessure ligt achter mij, het wordt tijd om weer vooruit te dromen. Tijd om het ‘m’ woord weer voorzichtig te benoemen.

Stiekem in de trein vanuit werk zit al lijstjes te maken met potentiële opties. Loopje hier, loopje daar. Vooruit vooruit, zonder hobbels dit keer. Of tenminste, zonder hobbels die ik niet over kom. Ervoor werken ga ik natuurlijk zeker..al moeten de blaren ervoor op mijn voeten staan (Note to self: nieuw zooltje even laten bijslijpen bij fysio om verdere ongemakken te voorkomen).

Helemaal hardop uitspreken durf ik mijn droom nog niet. Maar geef me een duurloopje of twee, dan heb ik vast genoeg vertrouwen om die ‘m’ aan de horizon definitief aan mijn doelenlijstje van 2014 toe te voegen.

2014-04-23 15.47.59

 


7 reacties op ‘Let’s dream forward

  1. Doe maar niet ongetraind en de marathon is maar 7km kort, de laatste van de 42km…Dus het valt mee maar loop in ieder geval een 30km of meer als training.

    1. Ha Rinus, wees maar niet bang hoor! Dat stoute dromen stadium ben ik wel voorbij. Bovendien vind ik de lange duurlopen veels te leuk om zomaar over te slaan 🙂 We gaan lekker trainen dus en gestaag opbouwen richting die laatste 7km.

    1. Ja, dit is nu 😉 Had ophoging in mijn zooltje gehad, maar dat beviel zoals je kan zien niet zo goed. De rand is inmiddels bijgeslepen, dus ga ervan uit dat het bij deze eenmalige ‘blessure’ blijft 🙂

      1. Veel op blote voeten lopen (liefst ook buiten in het gras, zee, zand, etc) dat bevordert het genezingsproces;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s