Winterboost: Trainingsoverzicht februari

En zo was het alweer maart en was er weer een maand voorbij gevlogen/gerend.

Een maand die goed begon met de halve marathon van Bennekom. Een zwaar parcours en een (veel) te snelle start. Ik kreeg het zwaarder dan gedacht. Maar wel met een verbetering van mijn PR en een goed leermoment om de eerstvolgende wedstrijd mee te nemen.

Februari was ook de maand waarin ik voor het eerst mee ging trainen met een groep. Hoewel ik eerst nog wat twijfels had, raakte ik dankzij de vele tips van medelopers van de voordelen overtuigd en heb ik inmiddels met de positief gevoel de eerste trainingen volbracht. Het voelt als een leuke afwisseling, een goede aanvulling en je spreekt nog eens wat hardloopgekken in het echt.

Maar ook zelf in eigen omgeving lopen blijft erg fijn. Of het sneeuwt of niet, het bos blijft altijd een mooie plek om je loopschoenen aan te trekken. In februari heb ik dat veel gedaan samen met mijn vader, tijdens mijn eerste langere duurlopen (20 km) in het weekend. Maar ook zelf een rondje ‘verdwalen’ met mijn Garmin als ‘gids’ blijft een heerlijk gevoel.

Al met al was februari een goede maand. Veel gelopen, veel genoten en veel motivatie om zo verder te blijven gaan. Nog 7,5 maand tot Amsterdam. De zon begint te schijnen, de lente komt eraan. Laat die trainingskilometers de komende maand maar komen!

ATLETIEK-MARATHON-AMSTERDAM

Gelopen februari: 158 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s