#GSZT

Nu de dagen weer langer worden en de voorjaarsvogels zo stiekem al hun hoogste liedjes beginnen te fluiten, begint het bij mij ook te kriebelen. Dat wat vorig jaar nog een ‘zomaar spontaan avontuur’ was, is nu al iets geworden waar ik met veel ongeduld naar uit kan kijken. Het is uitdaging en vakantie in één. Het is een doel en een bestemming, maar vooral een reis ernaar toe. Klein groot avontuur dichtbij huis, met onbekende plaatsen, mooie ontmoetingen en verrassende momenten.

Ik heb het natuurlijk over de Grand Southern Zeeland Trail!

In 6 dagen en 214 kilometer van Veenendaal naar Nieuwvliet. Met als klein bonusavontuur een extra lusje richting Het Zwin om van het uiterste puntje van Nederland de zee in te lopen en in België te eindigen. En amai, lieve mensekes, wat heb ik er zin in!

Op zaterdag 5 mei (Bevrijdingsdag) moet het gaan gebeuren. Van huis uit vertrekken en een week lang de vrijheid tegemoet. Het enige waar het om draait die week? Lopen, eten, relaxen en uiteindelijk op de plek van bestemming uitkomen. Niks meer, niks minder. Puur geluk als je het mij vraagt. Het is letterlijk de voordeur achter je dichttrekken en hardlopend het avontuur in. Simple as that!

Uiteraard vergezeld door de ‘man die alles kan’, die na de tocht van vorig jaar gelukkig wederom de taak van pakezel, navigator, verzorger, supporter en masseur op zich wil nemen. Samen verdwalen en riviertjes oversteken is immers leuker dan alleen. Bovendien ben ik erg blij dat we in dat geval alle noodzakelijke spullen in 2 fietstassen kwijt kunnen in plaats van in één minuscuul rugzakje op mijn rug. Liefde kan soms heel praktisch zijn.

Maar goed. Naar Nieuwvliet dus! Niet omdat ik daar nog een oma verstopt heb zitten, maar wel 2 andere héle lieve mensen die ik via het hardlopen en social media heb mogen leren kennen: Rini & Heleen. Veel socialer en warmer krijg je ze niet en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische vintage concept store alles in één winkel die ze samen runnen. Bovendien zit niet ver van hun vandaag het meest geweldige café dat ik ooit heb gezien (denk aan grand café meets Efteling). Kortom, genoeg redenen om dik 200 kilometer voor af te leggen.

En aangezien voorpret bijna de leukste pret is, staat de route inmiddels ook ‘vast’. Tenminste, vast als in, dat dit de plaatsen zijn die we om en nabij zullen aandoen en de kilometers die het ongeveer zullen zijn (de ervaring leert dat het er soms een paar minder, maar meestal net een paar meer zijn). Ook de overnachtingen moeten nog geboekt, maar een slaapplaats in Etten-Leur hebben we inmiddels al aangeboden gekregen en je weet maar nooit wie er zomaar ineens in Heerewaarden blijkt te wonen (zoals een nicht van de man van een vriendin van mij in Venhorst vorig jaar).

Het plan de campagne:

Dag 1 – zaterdag 5 mei: Veenendaal – Heerewaarden (30 km)
Dag 2 – zondag 6 mei: Heerewaarden – Loon op Zand (38 km)
Dag 3 – maandag 7 mei: Loon op Zand – Etten Leur (32 km)
Dag 4 – dinsdag 8 mei: RUST (is ook training immers)
Dag 5 – woensdag 9 mei: Etten-Leur – Zandfort (35 km)
Dag 6 – donderdag 10 mei: Zandfort – Goes (36 km)
Dag 7 – vrijdag 11 mei: Goes – Nieuwvliet (43 km)

Een dag meer dan vorig jaar, maar ook ruim 50 kilometer meer. En aangezien het allemaal ook een beetje leuk en toch ook een beetje vakantie moet blijven (en dan het liefst zonder blessures als souvenir), plannen we ditmaal tussendoor 1 dagje rust in. We hebben immers nog een bonusloopje op de zondag tegoed!

Nog 79 dagen en dan is het zover.
Het grootste avontuur dat begint met de kleinste stap buiten de deur.
Op naar Nieuwvliet, op naar #GSZT!


4 reacties op ‘#GSZT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s