Relax. Take it eeeeaaasy!

Een hele goede dinsdagmorgen! Wellicht wat koud en grijs. Met misschien wel een spatje regen hier en daar. Maar niet bij mij. Op het moment dat jullie dit berichtje lezen zit ik namelijk in India! Sterker nog, in Bombai. Waar het op dit moment (volgens de voorspellingen die ik nu – donderdag 7 januari – zie) zeer zonnig en een graad of 35 is.

Ik heb vakantie! Twee hele weken! Veel te weinig voor een land als India natuurlijk, maar goed, wie het kleine niet eert… Het was dan ook een impulsief buitenkansje. Met goedkope tickets, ruimte in de werkagenda en een dosis spontane reiskriebels (nou ja, die laatste zijn een soort van semi-permanent aanwezig, dus zo spontaan zijn ze niet).

Afijn. Terwijl jullie je de komende twee weken jullie rondjes lopen, baantjes zwemmen, kilometers fietsen, buiken planken, spierballen liften, ga ik eens even lekker helemaal niks doen! Ja, met een backpack van de bus/trein/taxi naar het hostel lopen en andersom, veel ‘sightseeën’, maar verder….

mumbai_2556177b

Begrijp me niet verkeerd. Sportief bezig zijn tijdens je vakantie is heerlijk! Niets zo leuk als in een nieuwe mooie omgeving je rondjes lopen of in een vreemd zwembad je baantjes trekken. Maar soms, is het ook gewoon eens goed je loopschoenen gewoon thuis in de kast te laten staan. En je funky Funkita-badpak te verruilen voor die leuke bikini (mijn god, heb ik nog wel ergens een bikini?!).

Nu heb ik zo’n voorgevoel dat India ook niet perse het meest geschikte land is om als vrouw alleen op straat in je hardloopbroekie de buurt te verkennen. Maar zelfs dan nog, is het soms heel erg goed om alle trainingen gewoon eens even los te laten en je heerlijk te focussen op het zoeken naar een fijn eettentje in plaats van naar de die mogelijke lokale sportschool. Want, zeg nou eerlijk…je besteed je ochtend toch liever met een tripje naar Elephanta Island dan met het lopen op een hardloopband?

Niks mis met gedisciplineerd trainen. Maar waar gedisciplineerd getraind wordt, moet ook soms gedisciplineerd gerust worden. En ja, dat laatste is voor velen onder ons vaak lastiger dan het eerste. Zie deze vakantie dus maar als een goed alibi om mijn lijf even een kleine break te geven voordat het seizoen straks echt van start gaat. Man, wat zal ik eind januari fit van start gaan!

Tenzij ik natuurlijk last van de oh zo verraderlijke Delhi Belly krijg. Maar goed, zelfs dat heb ik er voor over. Ik ben meer dan een zwem-fiets-loopmeisje. I’m a Bollywood Princes baby! Reis, lach, dans. Gaan we daarna weer héél serieus in het gareel!


Een reactie op “Relax. Take it eeeeaaasy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s