Zomerzoete aardappelsalade

IMG_20140722_160905Vandaag was ik weer eens in de Turkse supermarkt aan de andere kant van Veenendaal. Hoewel ik verschillende supermarkten dichterbij heb liggen, fiets ik voor deze winkel graag een blokje om. En eigenlijk doe ik zelfs dat nog veels te weinig. Want iedere keer als ik er ben, kom ik ogen, mandjes en tassen tekort om alles mee te nemen wat ik wil hebben. Groente, fruit, noten, dadels, vijgen, olijven, verse feta, kruiden, turks brood, linzen, bulgur, couscous….Alles is even lekker en het is dat ik maar één fietsje heb om alles mee te vervoeren, maar anders zou ik zeker nog groter inslaan!

En dan moet het allermooiste zelfs nog komen: de prijs bij de kassa. Steeds weer verbaas ik mij erover dat ik met mijn gulzige hamsteracties niet meteen ook een zak aan gouden hamsters nodig heb om alles te kunnen betalen. Bekijk bijvoorbeeld mijn aankopen van vanmiddag: 1/2 ananas, 2 meloenen, 5 tomaten, 4 paprika’s, 1 komkommer, 250 gram walnoten, 1 zak rucola, 2 zoete aardappels, 90 gram sperziebonen. Dat wordt dan €10,69 alstublieft. Wat?! Jawel, een halve Turkse supermarkt voor een tientje bij jou in de koelkast. Dat is nog eens de moeite van het blokje omfietsen waard!

En, wat is er dan fijner dan thuis met zomers weer met al die verse boodschappen een heerlijke zonnige salade te maken? Niets toch! Dus, ik zou zeggen: stap op je fietsje, zoek de dichtsbijzijnde Turkse supermarkt op, hamster je suf en geniet daarna van onderstaand heerlijke recept!

Recept Zomerzoete aardappelsalade (3 personen)

Ingrediënten

20140722_164837Voor de salade:
– 1 grote zoete aardappel
– 1 zak (150 gram) rucola
– 100 gram verse sperziebonen
– 2 tomaten
– 1 (gele) paprika
– 100 gram feta
– 1/2 komkommer
– 50 gram walnoten

Voor de dressing:
– 1 el grove mosterd
– 1 el (griekse/turkse yoghurt)
– 1 tl mayonaise
– 2 el olijfolie
– 2 el citroensap

Bereiding:

– Schil en snijd de zoete aardappel in kleine dobbelsteenblokjes. Doe ze in een pan met water breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
– Kook ondertussen wat water. Top en halveer de sperziebonen en blancheer ze kort in het gekookte water. Spoel af met koud water.
– Als de zoete aardappel gaar is: giet af en spoel ook deze na met koud water.
– Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de paprika, tomaat, komkommer en feta in blokjes/stukjes en meng door de rucola.
– Voeg ook de zoete aardappel en sperziebonen toe.
– Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade. Meng alles goed en maak af met de walnoten.

Tip: Erg lekker met plat Turks brood of rotivellen en hummus!

Eet smakelijk!

20140722_174614


4 reacties op ‘Zomerzoete aardappelsalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s