Minutenfeestje

training-ballonnenJippie, jippie, jippie! Hoera, hoera, hoera! Ik durf bijna niet te juichen maar ga het toch even héééél hard doen. Want, het is zover, na dik 10 weken níet lopen, heb ik dan vandaag eindelijk het verlossende woord gehad: ik mag weer op pad!

Echt, ik zit te stuiteren terwijl ik dit schrijf. Natuurlijk wist ik dat het eerste loopmoment zich binnenkort wel weer zou aandienen, maar dat het nu al zou zijn dat hadden zelfs mijn stoute dromen nog niet gedacht. En toch is het zo. Het stoplicht staat op groen en vanaf morgen mag ik eindelijk weer 2 tot 3 maal per week de loopschoenen (met flashy ‘steunzolen’) aan.

En nee, dat dit startsein in eerste instantie niet meer zal zijn dan een armoedige 5×1 minuut hardlopen, dat kan me op dit moment helemaal niet schelen. Ook niet dat het nog 9 weken gaat duren voordat ik weer op 30 minuten aaneengesloten lopen zit. Hoe langzaam het schema ook is, het gaat erom dat ik in ieder geval weer vooruit mag. Dat ik weer naar buiten mag. Dat mijn loopschoenen weer bij de deur mogen staan. En dat ik er eindelijk weer een beetje bij hoor!

Van de fysio heb ik een mooi opbouwschema gekregen en daar mag ik morgen mee aan de slag. De kunst is nu alleen de verleiding te weerstaan het minutenfeestje niet te crashen door er te snel teveel minuten aan toe te voegen. Wat dat betreft is helemaal niet lopen volgens mij makkelijker om vol te houden dan steeds kleine beetjes lopen. Maar goed, ik heb nu al zoveel geduld opgebracht. Ik zou wel heel stom zijn mijn eigen feestje te verpesten door die wilskracht nu te laten varen en dan over een paar weken alsnog wakker te worden met een kater.

Nee, ik loop dan voorlopig misschien nog geen marathon, maar ik lóóp en dat is wat telt! Hieperdepiep…HOERA!

IMG_20131111_145214


10 reacties op ‘Minutenfeestje

  1. Haha, nee dan hoef je dat zeker niet te doen!
    Ik moest eraan denken omdat je met zooltjes gaat lopen. Dat doet altijd zo gekunsteld aan. Alsof je voetenzelf niet weten hoe het moet 🙂

    Dan maar gewoon genieten van de eerste minuutjes!

  2. Dat is inderdaad heel goed nieuws! Fijn voor je. Genieten 🙂

    (misschien ook een idee, om als je toch weer helemaal opnieuw gaat beginnen over te stappen op vibrams of een andere minimale schoen)

    1. Dankjewel. Maarre…overstappen richting barefoot dat gaan we niet doen. Zelf geen interesse in en wordt door fysio met mijn voeten en dit soort blessures juist afgeraden. Bovendien het meeste last als ik op blote voeten loop. Blijf dus braaf bij mijn eigen schoenen met persoonlijke zooltjes erin 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s