Mmm met havermmmmout

IMG_3385[1]Sinds kort heb ik een nieuwe ‘ontbijtverslaving’. Een recept waarmee de start van je dag een feestje wordt, hoewel niet iedereen het daarover met mij eens is. De meest voorkomende reactie die ik krijg als ik over mijn nieuw ontdekte powerontbijtje vertel is de zogenaamde ‘opgetrokken neus’.  Deze neus wordt aan de ene kant bijgestaan door een gruwelende grimas en de uitspraak: ‘Brrr…ik heb een hekel aan pap’. En aan de andere kant ontstaat boven de neus een verbaasde blik met: ‘Maar havermout, dat moet je toch koken?!’

Nu moet ik eerlijk zeggen: ik was in het begin ook niet meteen laaiend enthousiast toen ik dit recept hoorde. Visioenen van klonterige pap kwamen naar boven en het idee om dat prutje dan ook nog koud te moeten eten klonk nou niet echt als iets waar ik in de ochtend op zit te wachten. Maarja, als je het niet probeert dan weet je het nooit. En aangezien ik toch wel graag nieuwe dingen uitprobeer.

En zo was mijn eerste ‘overnight oats’ ontbijtje een feit. Overnight oats zegt u? Jawel, overnight oats. Dat is heel simpel gezegd gewoon havermout dat je gedrenkt in melk een nachtje in de koelkast laat staan en dan de volgende dag met veel smaak oplepelt. En geloof mij, smaken doet het. Wat zeg ik? Hémels is het! Lekker, makkelijk, simpel, verrukkelijk! En ik ben niet de enige die dat vind. Het eten van ouderwetse havermout (die je overigens al kan krijgen vanaf 40 cent per pak!) is een ware hype aan het worden en de recepten voor overnight oats zijn niet meer bij te houden.

Hoog tijd om die pap-fobie dus te overwinnen en je eens te wagen aan een verrassend havermoutontbijtje? Waarom? Omdat het goed vult, goed is voor je cholesterol én natuurlijk omdat het verslavend lekker is! Nog niet om? Ik geef je bij deze mijn favoriete zelfverzonnen recept om mee af te trappen.

IMG_3379[1]
Recept ‘Bananaberry’ overnight oats

Ingrediënten:
– Klein handje blauwe bessen (gebruik zelf besjes uit de diepvries)
– 30 gram havermout
– 1 banaan
– 2 gedroogde vijgen
– 3 flinke eetlepels kwark/(soja)yoghurt
– (soja)melk
– 2 eetlepels gemengde zaden/pitten
– snufje kaneel

Bereiding (avond van tevoren klaarmaken):
– Pak een (plastic) bakje met afsluitbaar deksel en bedek de bodem met de blauwe bessen en de havermout.
– Giet een beetje melk over de havermout en de bessen totdat deze net onder staan.
– Snijd de banaan  en de vijgen in stukken en verdeel deze over het havermout en bessenmengsel.
– Voeg nu de kwark/(soja)yoghurt toe en giet er nog wat melk bij om alles goed te bedekken en maak af met een snufje kaneel.
– Doe de deksel op de bak en zet deze in de koelkast.
– Strooi de volgende ochtend de gemengde zaden en pitten over je mengsel, even doorroeren en klaar is je nieuwe ontbijtverslaving!

Eet smakelijk!

IMG_3381[1]
ps: Misschien ziet bovenstaande foto van mijn doorgeroerde oats in de ochtend er niet zo smakelijk uit. Maar geloof mij, dit ‘papje’ proeft als een gebakje in je mond met het zoete van de vijgen, het knapperige van de zaden en dan die blauwe bessen die als kleine vitaminebommetjes in je mond uiteenspatten. Mmmmm!

pps: De smaak te pakken en zin in nog meer verrassende recepten? Google dan gewoon op ‘overnight oats’ of probeer dit recept eens met wortel en havermout! Smaaksensatie gegarandeerd!


7 reacties op ‘Mmm met havermmmmout

  1. Klinkt lekker!
    Ik eet al een tijdje ‘gewone’ havermout als ontbijt – sojamelk in een pannetje opwarmen, havermout erbij en als het klaar is opeten – maar die overnight oats wil ik ook wel eens proberen! Hoef je dat dan ’s ochtends niet warm te maken?

  2. Tussen de middag eet ik vaak een bakje yoghurt met 4 eetlepels havermout erdoor.
    Koud, dus het begint niet direct te verteren. Meestal red ik het dan tot het avondeten zonder tussendoortjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s