Op naar het noorden

Nog 6 nachtjes slapen.
Nog 6 nachtjes tot Veenendaal-Apeldoorn-Zwolle-Steenwijk-Joure.

Of ik er klaar voor ben.

Het is de veelgestelde vraag met variërende antwoorden die afhankelijk zijn wat ‘er klaar voor zijn’ betekent.
Want ben je ergens klaar voor als je er voldoende voor hebt getraind of als je er voldoende zin in hebt? Ik denk even na en besluit dan dat het antwoord in respectievelijke volgorde ‘ja’ en volmondig ‘ja’ is.

Hoewel de voorbereiding in het voorjaar niet optimaal verliep, wist ik de trainingsperiode afgelopen weekend toch af te sluiten met een 100 kilometer weektotaal. Nu zijn die cijfers natuurlijk best wel leuk, maar leuker (en belangrijker) nog is dat de kilometers blessurevrij zijn gemaakt. Of dit zo zal blijven, dat is natuurlijk een tweede. Want vijf dagen achter elkaar om en nabij een marathon lopen is niet direct iets waarvan je kan voorspellen hoe je lichaam daarop reageert. Of ik daar klaar voor ben, dat zal onderweg pas moeten blijken. Ik houd in ieder geval rekening met het een en ander aan (hopelijk) kleine zeurende pijntjes als souvenir. Dan hebben we daar de verrassing in ieder geval alvast van verklapt.

Maar de rest van de verrassing… Hoe het zal zijn, wat we gaan meemaken, wat we gaan zien. Och man, wat kijk ik daar naar uit! De voordeur uit, het avontuur in. Nieuwe paadjes, nieuwe wegen, plaatsen die ik niet ken en – naarmate we noordelijker zullen komen – plaatsnamen waarvan ik de namen waarschijnlijk niet eens kan uitspreken. Afzien en genieten. Krentenbollen en koude poffertjes. Herinneringen bijeen lopen en voetstappen achterlaten. Oh, en liters en liters appelsap.

In Zwolle hebben we zelfs al een slaapplek aangeboden gekregen. De kracht van social media en de liefde voor lopen. Alleen dat al maakt de trip nu al onvergetelijk.

En dan de eindbestemming.
Ze zeggen wel eens ‘het gaat om de reis en de weg ernaartoe’. Maar als je eindbestemming ook nog eens het Oerol festival is op het eiland Terschelling, dan zijn dat gewoon nog eens extra bonuspunten erbij.

Het gaat om de reis én de eindbestemming.
Het onderweg zijn ergens naartoe. En daar onderweg keihard van genieten.

En dan die vraag. Nog één keertje dan.
Of ik er klaar voor ben?

Ik ga gewoon voor het enige juiste antwoord: volmondig JA!

Op naar het Noorden!3 reacties op ‘Op naar het noorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s