Linzenpotje met zalm en mosterd-dille-dressing

IMG_3267Laatst ging ik na een lange duurloop van 19 km gezellig een avondje bij mijn ouders eten. Met een paar vermoeide benen schoof ik aan tafel, benieuwd wat mij voorgezet zou worden. Ik rook mosterd en iets zoutigs, maar wat het precies was kon ik niet helemaal thuisbrengen.
Mijn hongerige hardlopersmaagje werd echter beloond met een wel heel erg lekker maal: een linzenstoofpotje met met zalm, geroosterde paprika, uitjes en een dressing van mosterd met dille. Dat wilde ik thuis ook wel een keer maken!

Bij gebrek aan het juiste kookboek (en luiheid om het mijn moeder even vragen) ben ik op internet gaan struinen naar een recept en heb er uiteindelijk onderstaande versie van weten te maken. Net iets anders dan het origineel, maar zeker niet minder lekker!

Ik verheug me nu al op mijn volgende lange duurloop met deze maaltijd als beloning!

Linzenstoofpotje met zalm en mosterd-dille-dressing (2-3 personen)

Ingrediënten:

Voor de schotel
– 2 blikken linzen
– 1 rode ui
– 1 kleine courgette
– 1 pot geroosterde paprika’s (uitgelekt en in stukken gesneden)
– 3 bosuitjes
– 200 gram gerookte zalm (in stukjes gesneden)
– 1 tot 2 eetlepels kappertjes

Voor de saus
– theelepel citroensap
– 1 tot 2 eetlepels (grove) mosterd (ligt eraan hoe scherp je hem wilt hebben)
– 2 eetlepels wijnazijn
– 6 tot 8 eetlepels olie (noten- of olijfolie)
– mespunt peper
–  1 tot 2 eetlepels gehakte dille

Bereiding:

Voor de saus
Alle ingrediënten, behalve de olie en dille, mengen (in de keukenmachine) en gladroeren. Vervolgens druppel voor druppel de olie toevoegen. Als laatste de gehakte dille toevoegen.

Voor de schotel
– Pan verwarmen. Uitje fruiten. Courgette meebakken.
– Linzen, zalm en paprika’s erbij doen. Even goed doorroeren en verwarmen.
– Dressing en kappertjes bij de schotel doen. Goed doorroeren en verwarmen.
– Garneren met overige dille.

Variatietip:
– Heb je wat langer de tijd? Neem dan in plaats van linzen uit blik 200 gram puy linzen, die je eerst laat weken en dan volgens gebruiksaanwijzing kookt. Ook kun je natuurlijk de paprika’s zelf roosteren!

Eet smakelijk!

IMG_3266


Een reactie op “Linzenpotje met zalm en mosterd-dille-dressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s