Goede voornemens: Trainingsoverzicht januari

Januari. De maand van goede voornemens. Zo ook de maand waarin ik ga starten met mijn eigen goede voornemen: het volbrengen van de marathon van Amsterdam op zondag 20 oktober 2013.

Zoals de meeste mensen aan het begin van een nieuw jaar, start ik vol goede moed en enthousiasme met mijn doel. Meteen op 2 januari worden de loopschoenen aangetrokken en loop ik mijn langste afstand sinds lange tijd: 16 km. Ook de weken daarna loop ik regelmatig afstanden tussen de 11 en 17 kilometer.
Dat het weer niet altijd meezit houd mij niet tegen. Op de kou kan ik mij kleden (lang leve mutsen, handschoenen en beenwarmers!) en de paar keer dat het echt te bar en boos is, maak ik ter compensatie maar weer eens gebruik van mijn abonnement bij de sportschool en sta ik een uur op de crosstrainer.

Het lopen gaat lekker en dat is maar goed ook. Op 9 februari staat namelijk de eerste ‘test’ op het programma: de halve marathon van Bennekom. Mijn tweede halve sinds 2010. Hoewel ik weet dat het een loop is op weg naar een ‘hoger doel’, kan ik stiekem het gevoel niet onderdrukken dat ik het toch wel erg leuk zou vinden om net dat kleine beetje sneller te zijn dan de vorige keer. Een minuutje, misschien twee….
Gaat nergens over natuurlijk, maar wat ik eenmaal in mijn hoofd geprent heb…

Tegelijkertijd heb ik in mijn hoofd ook nog steeds mijn overenthousiasme met aansluitend blessureleed in het geheugen gegrift staan. Ik weet: sneller is niet altijd beter en kan soms duur komen te staan. Na mijn laatste pittige testloop met mijn vader doe ik het dus even rustig aan. Nog een keer maak ik een rustig rondje bos en dan is het tijd voor rust.

Rust, reinheid en koolhydraten. De eerste trainingsmaand zit erop, de eerste wedstrijd staat voor de deur. Januari wordt afgesloten met een flink bord pasta en 200 trainingskilometers op de teller. Terwijl de meeste mensen langzaam uit de sportschool verdwijnen door het sneuvelen van goede voornemens, wordt mijn lidmaatschap juist verwaarloosd door het uitvoeren van goede voornemens.

Achja, je kan slechtere redenen bedenken…

hardlopen

Gelopen januari: 180 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s