Mijn nieuwe loopmaatje

Sinds een kleine week heb ik een nieuw loopmaatje. Een maatje dat mij goed in de gaten houdt. Ze houdt bij hoe hard ik ren, welke route ik loop, hoeveel kilometers we afleggen en geeft zelfs iedere kilometer een seintje om mij te vertellen wat mijn huidige snelheid is.

Garmin, is haar naam. En ze heeft mij in een korte tijd al volledig weten te overtuigen als nieuwe onmisbare vriendin. Want waar ik eerst nog drie vrienden voor nodig had (een horloge, een website om routes te berekenen en een tabel om alles in op te slaan), doet Garmin nu al het werk in een. Met slechts één druk op een knop registreert ze alles en kan ik op de computer tot in de kleinste details zien hoe mijn training is verlopen. Van snelheid to afstand en van hoogte tot route. Het enige dat ik hoef te doen is een kabeltje aan mijn computer te verbinden en alle data rollen er zo uit. Verslavend leuk en heel handig bovendien. Nu kan ik namelijk eens echt nauwkeurig meten hoe ik loop en kan ik ook mijn trainingen wat beter afstemmen en controleren.

Het enige ‘nadeel’ van dit horloge is dat stiekem smokkelen er nooit meer bij zit. En dat er wellicht nog heel veel functies op zitten, waar ik nu nog geen weet van heb.
Maar goed, wie een relatie aangaat, moet eerlijk durven zijn. En al die complexiteiten, die vogel ik later in onze vriendschap nog wel uit.
Voor nu ben ik vooral heel blij met deze nieuwe vriendin. En ik hoop dat we nog vele trainigskilometers met elkaar zullen maken.

Garmin Forerunner 110 pink


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s