Iets met 50 mijl

“En? Een beetje bekomen van je hardloopreis?”

Ik lig op de behandeltafel van de fysio. Zes dagen tippelen naar Zeeland heeft me gelukkig blessurevrij weer thuis afgeleverd, maar een kleine APK kunnen volgens mijn linkerknie en rechter kuit geen kwaad. Als speelballen van een gedraaide heup, spelen ze samen onder één scheef hoedje. Net tangodansen, dat hardlopen.

Terwijl mijn fysio op zachte doch kordate wijze het nodige trek- en duwwerk verricht, hoort hij mij uit over mijn avonturen. We gaan al even mee, mijn fysio en ik. Van mislukte marathons, blessures en een hoop frustratie, naar uren en kilometers hardloopplezier die niet in één bezoekje te vangen zijn. Dat is het kromme aan het bezoeken van de fysio: kom je er vaak, dan betekent het meestal dat je weinig te melden hebt. Kom je er slechts nog sporadisch, dan is enkel een scheefstaand gewricht niet voldoende om fatsoenlijk een beetje bij te kletsen.

Terwijl ik na wat gemanoeuvreer weer waterpas ben gezet en stramme spiertjes soepel worden geknepen, komen we uiteindelijk ook bij die onvermijdelijke vraag:

“En? Wat is het volgende dat op de planning staat?”

Voorzichtig graaf ik mijn hoofd wat dieper in het gat van de behandeltafel (hopend dat ik hem daarna er ook weer uit zal krijgen) en mompel zachtjes: “Ehm, over 2 weken. In Spa. Iets met 50 mijl.”

Vijftig wat?!

“Sanne, je weet toch dat een mijl geen kilometer is hè?”

Ik knik en duw mijn hoofd nog verder de behandeltafel in.
Dan hoor ik hem lachen. En vraagt hij mij honderduit en vertelt over zijn eigen trail-ervaringen.

Een kleine drie kwartier later sta ik weer buiten. Recht, soepel (nou ja, met nog het een en ander aan ‘thuisrekwerk’) en met zak vol vertrouwen. Cadeautje. Gekregen van mijn fysio. Daarmee zou het moeten lukken toch?

20180510_090551


3 reacties op ‘Iets met 50 mijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s