So, what’s the plan?

“Je hebt toch wel loopplannen voor komend jaar?” Vragen bezorgde mensen als ze al even geen blog hebben gezien.

“Zo, hoe zit dat eigenlijk met die loopplannen van jou?” Vragen nieuwsgierige mensen als ze zien dat de duurlopen langzaam weer opgeschroefd worden.

Nou, ik heb goed nieuws zowel voor de bezorgden als de nieuwsgierigen onder ons. Ja, ik loop nog steeds en jazeker, het lijstje met plannen begint alweer aardig vorm te krijgen.

Hoewel ik normaal gesproken het hardloopjaar vaak een beetje op mij af laat komen en along-the-way een beetje bedenk wat ik dit jaar ga doen (al dan niet vormgegeven door een spontane inschrijving voor het een of ander). Dit jaar had ik eigenlijk vooraf al een lijstje waarvan ik in ieder geval wist dat ik dat wilde doen:

  1. Een (snelle) marathon lopen
  2. Op hardloopavontuur
  3. Twee ultra-trails
  4. De Vierdaagse lopen
  5. En een plan dat ik nu nog niet hardop durf te zeggen, maar waar jullie vast nog wel meer van gaan horen, mocht die knoop doorgehakt worden.

Afijn. Een lijstje dus. En een vrij concreet lijstje ook. Bijna dichtgetimmerd zelfs. Want daar waar je met afstanden van zo’n 5 à 10 kilometer nog enigszins speelruimte hebt voor spontane uitstapjes, moeten die spontane uitstapjes nu iets meer gereguleerd zijn. Of in ieder geval ‘in dienst staan van’. Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en ben ik niet het type dat zich met oogkleppen op compleet kan focussen op één doel. Zo combineerde ik gisteren nog de 5 km Kwintelooyen Winterrun die we met de bootcampclub zouden doen met mijn toch al geplande duurloop. Tien kilometer opwarmend heen, vijf kilometer knallen en tien kilometer als cooling down terug. Tja, je hebt plannen of je hebt plannen.

Nu zie ik de nieuwsgierigen al naar mijn lijstje kijken en hoor ik de bezorgden al vragen: “Maar wie, wat, waar wanneer, waarom?!”

Nou, die waarom, daar zal ik vast nog wel een keer een apart blog aan wijden (hoewel de lopende lezers onder ons de ‘waarom’ van het lopen ook zonder woorden wel zullen snappen). Voor de rest van de punten:

  1. Marathon Rotterdam – 8 april 2018
  2. The Grand Southern Zeeland Trail – in de week van 7 mei 2018
  3. SPA 50 mijl – 9 juni 2018 & Trail des Fantômes (afstand nnb) – 11 augustus 2018
  4. Vierdaagse 4×50 km – 17-20 juli 2018
  5. Ja ja..dat zouden jullie wel willen weten hè!

Kortom, weinig zorgen voor de bezorgden en nieuwsgierigen onder ons. En voor de mensen die bang zijn dat er helemaal niks spontaans gebeurt, ook daar wordt voor gezorgd. Een inschrijfknop is zo ingedrukt (sta ik nou begin februari ineens ergens aan de start in Landgraaf?) en verder zorgt het leven zelf ook nog voor voldoende verrassingen.

Ik beloof in ieder geval mijn eigen pad te kiezen en ook de rest van het jaar gebaande paden en dresscodes te negeren.

IMG-20180120-WA0005


6 reacties op ‘So, what’s the plan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s