To win or not to win: de #GSGT is AAN!

Afgelopen zaterdag won ik voor het allereerst in mijn leven een hardloopwedstrijd. Het was kort (5 km) en hard (21.05 minuut) en de overwinning zag ik tot 2 kilometer voor de finish niet aankomen. Daarna was het d’rop en d’over. Niet omkijken, maar gas geven en doorgaan tot het bittere einde.

Vandaag ga ik een heel andere ‘wedstrijd’ aan. Niet tegen een klok of een medeloopster, maar tegen mezelf. En tegen een afstand waarvan ik zelfs nu – 2,5 uur voor vertrek – geen idee heb waar ik eigenlijk aan begin. Of nee, beter gezegd, ik heb ergens diep vanbinnen best wel een idee, maar dit daadwerkelijk door laten dringen…dat heb ik uit zelfbescherming maar even geblokkeerd.

Wat ik wel weet, is dat ik om te winnen eigenlijk ‘alleen maar’ de finish hoef te behalen. Ware het niet dat die finish zo’n 175 kilometer en 5 dagen verderop ligt.

Of ik net zo euforisch met de handen omhoog op mijn eindbestemming aankom als afgelopen zaterdag, dat weet ik niet. Ik ben überhaupt heel benieuwd hoeveel energie ik tegen die tijd nog heb om euforisch te zijn. En of ik mijn ene been nog voor het andere kan zetten.

Maar, startkak of niet… De fietstassen zijn gepakt, de routes liggen klaar, het enige dat ik hoef te doen is mijn loopschoenen aan te trekken en gaan met die banaan.

Geen startschot, geen finishlijn, geen tijdsregistratie, geen medaille, geen PR. De komende dagen gaat niet om winnen of verliezen. Het gaat om de reis en het uiteindelijke doel: aankomen bij oma in limburg.

Ben ik er klaar voor?
Ik ben er klaar voor.
De ‘Grand Southern Grandma Trail‘ is AAN!


3 reacties op ‘To win or not to win: de #GSGT is AAN!

  1. Een gave actie is het nu al! Maak er wat moois van en als je het zwaar krijgt… denk dan gewoon aan je oma die op je zit te wachten. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s