A cheesy breakfast

wpid-20140914_094333.jpgSoms ontdek je per ongeluk iets nieuws. Omdat je iets ‘verkeerd’ doet in een recept wat uiteindelijk heel goed blijkt te smaken. Of wanneer je in het buitenland bent het het label ‘kvarg’ vertaalt als ‘kwark’, waardoor je uiteindelijk niet zit te ontbijten met een bakje zuivel met muesli en banaan, maar een bakje kaas met muesli en banaan.

Ja, u leest het goed: kaas. Hüttenkäse. Of ‘kvarg’ zoals ze het in Zweden noemen. Wist ik veel. Ik heb in Nederland nooit eerder in de supermarkt dergelijke bakjes zien staan waarbij kaas gecombineerd wordt met muesli. Ik ging er dus blind vanuit dat ik met iets van yoghurt of kwark lekker in het zonnetje aan het water in Stockholm ging ontbijten. Niet dus.

Nu zou ik normaal gesproken niet echt bedenken om met kaas te ontbijten. Ja, op een boterham, in de vorm van een plakje. Maar vloeibaar lepelend zo uit de verpakking? Mmm…nee. Ik moet echter zeggen dat de combinatie mij zeer positief verrast heeft. Hüttenkäse is lekker fris, niet te zwaar, maar wel goed vullend. Uitstekend voor een eiwitrijke start van de dag dus! En met wat fruit en muesli of noten en zaden erbij een ontbijt waar je de hele dag op door kunt. Perfect dus voor een workout of wanneer je een lange dag citytripping voor de dag hebt en een bezoek aan het ABBA museum.

Ik zou dus zeggen: probeer eens wat anders en start je dag niet met een bakje kwark, maar een bakje kvarg! Je zult zien dat het lang zo gek niet is als dat het klinkt

Recept 1 persoons kvarg ontbijt

Ingrediënten
– 1 klein bakje hüttenkäse (200 gram)
– 1 handje blauwe bessen of zomerfruit
– 2 el muesli evt. aangevuld met noten en zaden

Bereiding
Doe alle ingrediënten bij elkaar, even doorroeren en smaklig måltid!

20150121_120819


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s