Het WK OCR: I’m in! Jij ook?

Nog 58 dagen te gaan en dan is het zover: dan vindt in het Amerikaanse Cincinnati het wereldkampioenschap Obstacle Course Racing plaats. En ik doe eraan mee!

‘Ehm, maar Sanne, was jij niet een heel klein beetje geblesseerd?’
Ja, dat klopt.
Ik ga dat WK dan ook niet lopen (klimmen, klauteren, modderrollen), maar ik doe er op afstand aan mee, doordat ik Andrea steun, die daar wél als een held de stormbaan gaat bestormen.

ImageProxy

Laat ik u voorstellen: Andrea. Voor velen onder ons beter bekend als RunAndreaRun en haar gelijknamige site.
Ik heb Andrea begin dit jaar leren kennen. Haar blog kende ik (natuurlijk) al, maar de eerste keer dat we elkaar reallife ontmoetten, was tijdens onze RAR (RunAlongRun) begin maart. Eén van de redenen dat we die RAR deden, was omdat ik in april een HuiskamerRun zou organiseren, waarbij ik Andrea (die toevalligerwijs erg dicht in de buurt woont!) had gevraagd om als ‘trainer’ te fungeren. En Andrea, enthousiast als ze is, wilde dat maar al te graag!

Dat is dan ook meteen precies datgene dat Andrea typeert: enthousiast, altijd in voor een nieuw sportief evenement, en overal, ik zeg óveral, met meer dan 100 procent voor gaan! Ik bedoel, ik kan soms mijn stuiterbalmomentjes hebben, maar vergeleken met Andrea ben ik maar een saai knuffelkonijn. Want wat een duracell-energie heeft zij! Ik zie vaak met verbazing de berichten voorbij komen van wat ze allemaal doet. Er gaat geen weekend voorbij of ze heeft wel ergens een loop, een trail, een marathon, een modder-klauter-klim-run, een RAR of iets anders geks. Je zou haast vergeten dat ze ernaast ook nog gewoon een baan heeft, een vriend en een blog wat natuurlijk altijd up to date moet zijn.

Dat we direct een klik hadden, dat was niet zo gek. Naast onze gezamenlijke passie voor zingen (goh, het is wat met die zingende sporters de laatste tijd!), zou mijn middle name ‘meisje-nooit-genoeg’ ook wel bij haar passen. Net zoals ik kan Andrea namelijk ook niet zo goed kiezen: van de 800 meter tot de marathon en alles wat ertussen zit. Als het met lopen te maken heeft wil Andrea het allemaal doen. En goed ook! Want dat ze niet kan kiezen, betekent niet dat ze alles dan ook maar op z’n boerenfluitjes doen. Nee, als Andrea ergens voor gaat, dan gaat ze er ook voor. Strak, gefocust. Met als doel er alles uit te halen wat erin zit. ‘Never Lose The Focus’.

10402550_691004040960965_2405182176266200121_n
En zo komt het dus dat Andrea zich in maart bij Mud Master’s kwalificeerde voor het WK Obstacle Course Running in oktober. Een grote droom die werkelijkheid wordt (nadat ze in september eerst nog even gaat PR knallen op de marathon van Berlijn – ik word al moe als ik eraan denk!). Maarja, wel een droom met een prijskaartje. Andrea zou Andrea echter niet zijn als ze ook niet daar wat op weet te vinden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat iemand met zo’n focus er gewoon zelf voor gaat zorgen dat ze daar op dat WK terecht gaat komen.

En met een beetje hulp van jou en mij.

Dankzij een samenwerking met Crowdsport heeft Andrea het namelijk voor elkaar gekregen om een prachtige crowdfuningspagina op te zetten. Een pagina waarbij je Andrea niet alleen met een klein bedrag kan helpen om haar droom te verwezenlijken, maar waar ook hele mooie tegenprestaties te vinden zijn! Van een kaartje uit de VS, tot Fit sporrtbalsem en van kortingsbonnen voor sportkleding tot persoonlijke trainingsschema’s of een bootcampclinic! Kijk, dat noem ik nou eens een win-win situatie!

En nee, ik heb verder absoluut geen aandelen bij Andrea, Crowdsport of wie dan ook. Maar omdat Andrea naast iemand met een supergrote liefde voor sport ook gewoon een supertof mens is, vind ik het een kleine moeite om via deze weg nog een extra steentje bij te dragen. Ik schrijf immers nog altijd beter dan dat ik loop. En als ik dat middel kan gebruiken om een ander een beetje te helpen, dan doe ik dat graag. Want, of het nou Anne is met haar zwerfafvalreis, Marco die met zijn UltraRunStore geweldige service verleent, Albert Pieter die het lef heeft een eigen trailrunfestival te organiseren, of Sandra die voor haar vader de Mont Ventoux opfietst. Ik heb een zwak voor mensen die ergens voor (durven) gaan en dat met passie doen. Dat maakt de wereld immers een stukje mooier. Het zijn de kleine dingen die het hem doen en vele kleine beetjes samen, kunnen zomaar één grote droom in vervulling laten komen!

Dus, mocht je Andrea willen steunen (en daar vele leuke dingen voor terug willen krijgen), doe dat dan hier.
Oh, en mocht je bij de opmerking van de bestelling neerzetten dat het via mij komt: dan beloof ik dat ik bij 10 of meer donaties via deze weg samen met Andrea de prachtigste virtuele ‘Dudeljo’ voor je ter horen zal brengen die je ooit hebt gehoord! (Uiteraard mag je die optie uit veiligheidsoverwegingen voor je oren ook achterwege laten).

Run_Andrea_Run_02


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s