Een friet met en een banaan speciaal aub!

Zwembad-Valleibad-in-Veenendaal3Sinds ik mezelf heb omgedoopt tot tryatleet, lig ik  – naast mijn 3 looptrainingen per week – braaf 2 keer per week in het zwembad. Omdat het mij van tevoren wel fijn leek om voor die 1500 meter die ik als doel heb, ook wat tips & tricks te ontvangen en niet steeds tussen de keuvelende bejaarden te hoeven liggen, heb ik mij aangesloten bij de groep Masterzwemmers. Eigenlijk is dit niet veel meer dan gestructureerd baantjes trekken onder leiding van een trainer en verschillende schema’s om uit te kiezen.

Hartstikke leuk en aardig allemaal, maar het enige nadeel is wel dat ik met dat Masterzwemmen ook verbonden ben aan de niet zo masterlijke zwemtijden. Nu vind ik om 7:30 op zaterdagochtend nog niet eens zo heel erg (frisser kun je je weekend niet beginnen), maar die woensdagavond training, daar heb ik toch wel wat moeite mee. Die begint namelijk pas om 21:00(!), wat betekent dat ik mij als ochtendmens iedere woensdagavond letterlijk van de bank moet slepen om mezelf in mijn badpak te hijsen en in het zwembad te gooien. Tja, je moet wat over hebben om tot triatleet bevorderd te worden!

Een ander puntje dat ik inmiddels ondervonden heb is de honger die het zwemmen opwekt. Of er iets in de chloorlucht zit of dat er misschien kleine energieslurpers met je mee zwemmen, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik vorige week woensdag om 22:30 uitgehongerd aanviel op het havermout-ontbijt dat ik eigenlijk voor de volgende ochtend had klaargemaakt. Waardoor ik om elf uur ’s avonds alsnog een nieuw ontbijtje kon fixen voor de volgende dag.

Gelukkig hoor ik van verschillende mensen dat ik niet de enige ben met een lichtelijke hongerklop na een uur baantjes trekken. Zou het daarom zijn dat vroeger altijd zoveel patat verkocht werd in het zwembad? Ineens gaat bij mij het lichtje branden. Tijd voor een recept dat de zwemhongerklop overwint en nóg sneller te maken is dan het bestellen van een frietje in het zwembad (bovendien met wat meer herstellende vitamientjes ook)! De banaan speciaal!

Recept Banaan Speciaal 

Ingrediënten
– 1 banaan
– 1 flinke eetlepel pindakaas (of andere notenpasta)
– 1 blokje pure chocolade, geraspt
– Evt. wat cacaopoeder ter decoratie

Bereiding
– Snijd de banaan in de lengte doormidden
– Vul de inkeping met pindakaas
– Strooi de ‘chocolade-uitjes’ over de gevulde banaan
– Maak evt. af met wat cacaopoeder

Nou, als je hiermee je after-swimming-snack-trek niet weet te verdrijven, weet ik het ook niet meer! Bovendien krijg je met de combi banaan en pindakaas een mooie hoeveelheid koolhydraten en gezonde vetten binnen. Én helpen de chocolade en de cacao je spieren te herstellen dankzij de magnesium die hierin zit.

Eet smakelijk en zwemze nog een rondje!

20141204_104100

20141204_104149


Een reactie op “Een friet met en een banaan speciaal aub!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s