Een rondje bewust ‘verdwalen’

Loesje-verdwalenAls hardloper ben ik gezegend dat ik woon in een bosrijke omgeving. Met slechts 10 minuten op de loopschoenen ren ik zo het bos in en heb de ik de beschikking over tientallen verschillende routes, fietspaden en looprichtingen.
Tot mijn grote schaamte moet ik echter bekennen dat ik in de periode dat ik nu loop eigenlijk nog nooit ben afgeweken van mijn geijkte 12 kilometer rondje over het fietspad.

De reden dat ik de vele kilometers aan loopmogelijkheden nog nooit heb uitgeprobeerd is niet zozeer dat ik bang ben om in het bos te verdwalen (nouja, een beetje dan), maar meer omdat ik het met al die kleine bospaadjes bijna onmogelijk vond om via internet te berekenen hoeveel kilometers ik nou precies had afgelegd (hoezo controlfreak?)
Nu ik echter mijn nieuwe loopvriend de Garmin heb – die natuurlijk heel netjes de route en alle kilometers vastlegt – dacht ik: laat ik eens gek doen en voor de verandering van de gebaande paden afwijken.

En zo geschiedde..
Nadat ik eerst volgens vaste route richting het bos rende, heb ik mijzelf daarna met opzet bewust laten ‘verdwalen’. Hoewel ik wel een beetje weet waar bepaalde paden naartoe leiden, heb ik puur op gevoel steeds links en rechts afgeslagen, totdat ik uiteindelijk weer terecht kwam op een punt dat ik herkende.
Ineens kwam ik erachter dat ‘mijn’ bos naast bomen ook heel veel mooie open (heide)plekken heeft en dat er echt veel meer leuke paadjes zijn dan ik had gedacht! Dat ik dit niet veel eerder heb gedaan!

Al rondkijkend en nieuwe paden ontdekkend (ik had inmiddels echt geen idee meer waar ik nu precies zat) vlogen de kilometers voorbij. Het was leuk om zo afwisselend verhard en onverhard door een nieuwe omgeving te lopen. Helemaal aangezien de fietspaden soms spekglad waren; kwamen die kleine bospaadjes bij deze goed van pas!

Toen ik na een dik uur ‘verdwalen’ uiteindelijk weer bij mijn eigen huisje aankwam, gaf de teller 13 km aan. Ik had heerlijk gelopen, een nieuwe route ontdekt én mijn weg naar huis weer gevonden. Volgende keer ga ik nog meer bospaadjes ontdekken!

verdwalen

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s